Skip to content


Kan det lade sig gøre at træne sig op til ½ maraton på 7 uger?

Løbe test: Løb ½ maraton efter kun 7 ugers træning!

Så er jeg igang med min løbe træning igen, efter en god sommerferie der blandt andet indebar to ugers druk i Sunny Beach, lidt H1N1 osv. Da jeg kom hjem fra al den druk vil jeg så til at se om jeg ikke kunne træne mig op til det halv maraton der er i min by d. 13/9-2009 og jeg startede der for med at løbe en uge efter jeg var kommet hjem fra ferie. Jeg var stadig en smule syg, og det hjalp ikke synderligt at løbe i den danske varme sommer der var på daværende tidspunkt. Første tur var på 2.9 km, og var usædvanlig hård. Efter halvanden uge kunne jeg så løbe 5.4 km med nogen lunde overskud til sidst, og sådan er det så begyndt at øge mere og mere. I sidste uge løb jeg 10 km i starten af ugen, og ventede så et par dage og løb så 5.4 for at “slappe lidt af”. Sidst på ugen tænkte jeg at jeg nok lige vil snuppe en 6-8 km, men da jeg var på vej ud af døren tænkte jeg ” arg for fanden, du kan da også lige snuppe den rute på 16 km “… og efter noget tid kunne jeg mærke mine ben var ret klar på opgaven, da jeg havde løbet de 16 km smed jeg et ekstra hjørne på så jeg kom op på 18 km. Disse 18 km er opnået inden for 3 uger. Jeg har dog lige forkælet mig selv med et sæt nye løbesko fra Nike der er specialt udvalgt lige efter min løbestil, og jeg skal lige vænne mig til det, da jeg har en lille smule kronation på mit løb. Jeg regner med at løbe nogle ture på omkring 10-12 km indtil løbet så jeg kan få lidt tempo på, og løbe mine nye løbesko til, da jeg lige nu får lidt ondt i foden når jeg har løbet lidt i dem.

Jeg vil selvfølgelig vænne tilbage med et resultat og måske endnu en opdatering, hvis ikke mit knæ endnu en gang sætter stop for denne lidt hårde form for træning som jeg på ingen måde vil anbefale andre at prøve! – Da man belaster ens scener, led, og muskler utrolig meget.

Se resultatet her.

Posted in Løb.

Tagged with , , , , , , .


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.