Skip to content


Vinterdæk til cyklen! – Dæk der giver dig et bedre greb mod sne og slud!

Det er begyndt at blive koldt udenfor, og mange vil måske gerne have en bedre sikkerhed når de cykler rundt i byen og på diverse cykelstier. Læs her hvordan du kan opnå det!

Som du nok står vinteren for døren, og dette plejer for mange at betyde usikkerhed på cyklen. Hvordan opnår du så større sikkerhed på cyklen?

Der er generelt to ting der er vigtigt når vi taler cykling og sikkerhed.

Dæk og bremser

Ganske enkelt gælder det altså om at have de rigtige dæk, og nogle bremser du kan stole på og som virker.

 

Dæk

Dette er derfor værd at kigge på inden vinteren rigtig kommer over os. Har du nogle nedslidte dæk på din cykel er det imidlertid nok nødvendigt at skifte dine nedslidte cykeldæk ud med nogle bedre cykeldæk med mere mønstre.

Når du cykler om vinteren er der stor forskel på hvilket slags vejr og terræn du køre på. Du kan fx købe pigdæk, men dette hjælper dig oftest kun hvis du køre på meget is, da piggene ellers hurtigt kan blive slidt af. Pigdæk til cykler er selvfølgelig værd at kigge på når vi snakker  vinterkørsel på cykel, men i langt de fleste tilfælde kan det knap svare sig. Derimod kan det måske godt svare sig at finde et dæk med et groft mønster der står bedre fast. Tynde dæk har også tit en tendens til at pløje igennem sjask og sne, dette sker fordi de ikke har så stort overflade areal som de bredere dæk, og de tynde cykeldæk kommer således nemmere til bunds og køre på asfalten.

I det store hele ender det nok alligevel ud til at du må vælge cykeldæk efter hvilke forhold du som oftest møder. Jeg kan dog sige at pigdæk er begyndt at sælge mere og mere de seneste par år, men at bruge dem til bykørsel vil måske være en smule overkill!

Bremser

Når du har købt og monteret dine nye dæk er der næsten kun en anden ting der kan skabe usikkerhed på en cykel, nemlig de ret så vigtige bremser! – Om vinteren er det en god idé at kunne bremse godt og ens for at være mest sikker. Det er også rarest hvis bremserne selv ”giver slip” fra taget på hjulet. Dette kan dog for nogle mennesker være en smule svært at indstille, men det kan virkelig betale sig at kigge efter, da det oftest på bremsedelen folk vælter, simpelthen ved en blokering eller andet der gør at cyklen skrider uønsket.

Dine bremser kan renovere med nye klodser, eller du kan skifte dine bremseklør og kabler ud, og du har noget der fungere som nyt.

Jeg håber i har nydt den lille guide til billige råd omkring cyklen her i efteråret hvor det kræser sin man at holde trit med motionen og modet til at hoppe op på cyklen hver dag!

Posted in Generelt.

Tagged with , , , .