Skip to content


HST program fra 15/12-08

Jeg køre et Hypertrophy Specific Training, bedre kendt som et HST program.

Du kan læse mere om HST programmet her.

Efter de 6 uger har jeg så valgt at køre progressiv og degressivt, dvs, så jeg nogle gange tager mere vægt på, og andre gange mindre. Efter denne cyklus, regner jeg  så med at holde 9 dages pause.

Lige nu er jeg stadig midt i den første cyklus, men efter at have kørt programmet i ca. en uge, kan jeg sige at det føltes som om man får mere udholdenhed i øvelserne når man tager den med de 15 gentagelser. Før kørte jeg ikke efter program, men kørte bare med 5-10 gentagelser, ofte 8 gentagelser, og tog det bare lidt som det kom. Med 15 gentagelser bliver det hårdt på en anden måde, og jeg glæder mig allerede til at komme til 10 gentagelses cyklusen.

Førhen kørte jeg også 3 sæt, men i dette HST program anbefaler de 1-2 sæt, jeg har valgt at køre 2 sæt på de 14 øvelser jeg køre, fordi jeg alligevel har været vant til at træne i et par timer, så min udholdenhed i musklerne er nogenlunde okay.

Det er måske på tide at sige hvilke øvelser jeg køre:

Bænkpres

Millitary

Squat

Lying triceps extension

Decline bænk

Cable seated row

Chin up (close grip)

Incline curl (med håndvægte i hver hånd)

Skrå bænk med løse håndvægte

Dip (i stativ)

Lateral Raise

Cable front pulldown

Cable rear pulldown

Bent over row

Udover dette program prøver jeg også at køre en smule dødløft, men eftersom jeg først vil lære teknikken helt, inden jeg smider den inde i et program, så er den ikke med på listen. Øvelserne er valgt fordi jeg syntes det er dem der udfordre mig mest, og dem der er hårdest ved min krop.

Der kommer mere om programmet senere, samt hvor mange kg jeg løfter før og efter programmet.

Køre et helt specielt program til mave, dette vil også blive lagt op på et senere tidspunkt.

Posted in Træning.

Tagged with , , , , , , , , .