Skip to content


Løbe træningen

Ja, jeg træner som sagt op til maraton, rettere sagt Uhrskovs maraton i Farsø d. 29/03-09. Et løb som jeg er ufattelig spændt på om jeg kan gennemføre, dels fordi at det er i hårdt terræn men også fordi jeg lige har fået en lille løbe skade i venstre knæ.

Dette har imidlertidig gjort at jeg er begyndt at løbe mindre for at være sikker på at jeg ikke over træner det. Mit trænings program har indtil videre lagt i hovedet, og består af at jeg inden jeg skal af sted sætter mig et mål og en rute som jeg vil løbe, når jeg så er ude at løbe tager jeg så stilling til, ud fra om det går godt eller mindre godt, om jeg så vil løbe længere. Det gør jeg som regel, og så ender jeg med at blive positiv overrasket over mig selv. Jeg har nu flere gange løbet over de 20 km, og har været helt oppe at løbe 31 km.

Min løbe karriere har dog varet længere end de 2-3 måneder jeg har løbet efter maraton. Jeg har løbet i et par år eller tre, godt nok ikke mange gange over 10 km, som lige nu næsten er det mindste jeg løber, da andet næsten ikke kan svare sig. Jeg deltog i Skive løbet 08 i 5,3 ruten, og gik efter stjerne tid (under 24 min), plus havde håbet lidt på at slå min bror, som også deltog. Da der var mange der deltog var starten lidt af et kaos, og det var lidt svært at komme ud af start boksen, men løb den på 23.20 som jeg er fint tilfreds med, og kunne nok alligevel ikke have gjort det meget bedre med den form jeg var i på det tidspunkt.

Jeg har dog fået at vide at det ikke er en god idé at jeg løber over 25 km for mange gange, så det vil jeg nok prøve at holde lidt tilbage med.

Jeg løber altid med musik i ørene da det efter min mening får tiden til at gå hurtigere, plus at jeg hele tiden har en rytme at løbe efter, som kan holde mig igang. Dette kan klart anbefales, husk bare at sørg for at flavet så de ikke hele tiden hopper ud af ørene, og at det ikke er til gene for dig at løbe med musikken. Selv løber jeg bare og høre musik fra min telefon, da jeg også opnår en hvis sikkerhed ved det, for skulle jeg pludselig mod alt forventning vrække kraftigt om, vælte, blive kørt ned, gå bevidst løs (det kan godt være lidt hårdt at løbe 31 km uden at få noget mad eller drikker undervejs) så har jeg altid en telefon på mig så jeg kan ringe fter hjælp. Det er også en god idé hvis man aftaler med dem der er hjemme, nogle venner eller noget, at man tager ud for at løbe, så de ved at hvis man nu ikke har svaret inden for nogle timer, så er der måske noget galt.

Det var en lille smule om min løbe træning, der vil komme mere.

Posted in Løb.

Tagged with , , , , , .