Skip to content


Racercykler! – Kun en uge til racercyklerne tages i brug!

Så går det snart løs med Tour De France, og i den anledning boomer nettet med gode tilbud på billige racercykler!

Høj sæssonen er snart over os, Tour De France sætter gang i en masse racercykel entuiaster og selv må jeg da også indrømme at hver gang der er Tour De France får man lyst til at købe en billige racercykel for at få smagt på sagen. Hvis du vil have en billig smagsprøve på det de laver i Tour De France, så kan du købe en billig racercykel på nettet, let og hurtigt kan du få samlet en let racercykel til billige penge med ok gear og bremser og prøve at ramme landevejen så godt som de professionelle.

Der skal dog en del træning til før man når op på deres niveau, og der skal ligges ufattelig meget tid på cyklen før man bliver ligeså god som dem. Men med en billig racercykel kan man hurtig få en smagsprøve for det. Melder man sig så ind i en lokal klub kan man også få oplevelsen af at køre samlet. Tit vil man i sådan en gruppe også have tålmodighed, og det gør derfor ikke noget hvis du ikke er en haj til at køre på racercykel. Det anbefales dog at man nok lige har kørt nogle ture inden man melder sig ind i en klub, således at man har lidt erfaring med racercykel og det at cykle.

Når man køber racercykel er der mange ting at kigge på. Faktisk er det lidt sådan at mange af de billige cykler næsten er mere holdbare end de dyre, da de dyre er lavet i meget skrøbelige materialer så de ikke vejer særlig meget. Derfor kan det for nybegyndere kun anbefales at købe en billig racercykel til at starte med. Og nemlig begynder racercykler har de mange af ved Cykelpartner. De fås i forskellige størrelser og modeller, alt efter hvor mange penge man har.

Der er dog ingen pt. der har carbon stel, men flere af dem har carbon forgaffel for at gøre cyklen lettere. Det med at have en let cykel er noget der betyder noget når man cykler langt, og generelt under accelerationer mm. Derfor betyder vægt, materialer, gear og bremser alt sammen noget når du skal kigge på billige racercykler til nybegyndere.

Det skal dog siges at en god ramme nok er det man bør gå efter, da de fleste andre dele kan udskiftes til bedre, altså opgraderes med tiden. Når du køber en racercykel billigt bør du dog huske på at du ikke får en ultimativ carbon cykel. Derfor kan det tit bedre gå at holde sig til aluminium, og selv aluminiums cykler kan faktisk veje ganske lidt, og i nogle tilfælde mindre en visse carbon cykler. Der er altså stor forskel i kvaliteten af både alu cykler samt carbon racercykler.

Står du derfor og skal købe en billig racercykel vil jeg anbefale at du kigger efter en cykel under 10 kg, som har nogle gear og bremser i gruppen tiagra eller shimano 105. Med det er du godt kørende for nybegyndere, og du kan da altid opgradere både hjul, gear og bremser.

Posted in Generelt.

Tagged with , .