Skip to content


Bænkpres

En stor øvelse, og også en øvelse der er meget kendt i trænings verdenen er bænkpres.

Billeder af udførelse:

bc3a6nk-pres-start

bc3a6nk-pres3

Mange bruger denne øvelse som et slags standpunkt altså, hvis du kan tage fx 90 kg i bænk, så er du ikke helt lille. Bænkpres går primært i brystet, triceps og skulder. Samtidig er din biceps også lidt med til at støtte. Så du får egentlig trænet en del muskelgrupper ved en simpel øvelse.

Når man skal tage bænk er det en god idé at varme op først, det kan gøres med stangen bare uden kg på, eller event. med lidt vægt på. Dette er bare for at varme led, sener og muskler op. Efter du er varm kan du beynde at tage det ordenligt.

Det er vigtigt når man tager bænk, at man tager stangen så langt ned så den kommer ned og røre brystkassen, hvor den er højest. Hvis man ikke gør dette hver gang, kan man komme til at snyde ved at tage den længere og længere oppe fra brystkassen.

Grebet er også vigtigt. der er to måder at holde om stangen på. Den normale hvor man bare holder almindeligt overhånds greb, med tommelfingeren rundt om. Dette greb belaster en lille smule mere, men er også mere sikkert. Et andet greb er hvor man også holder overhånds greb, men ikke holder med tommelfingeren rundt om, dvs, stangen kan faktisk ryge ud, og det er der også eksempler på der er sket. Dette greb belaster ikke hånden nær så meget, men kræver lidt mere teknik.

Posted in Øvelser.


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Mig says

    Hvor meget skal en pige løfte for at “at man ikke er helt lille”?

  2. Simon says

    Tjaah. Det kommer jo lidt an på person til person. Eftersom dm rekorden ligger over 100 kg, vil jeg nok mene at 50-60 kg, så er man godt stærk af en pige at være 🙂Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.