Skip to content


Dips

Herunder også weighted dip.

Billeder af udførelse:

dips_up

dips_down1

Dip går primært i triceps, men kan også tydeligt mærkes i brystet. (Især hvis man køre dips med meget tunge vægte)

Udførelsen af dips er ganske simpel, og det eneste du skal bruge er et stativ, de fleste centre har et multi stativ hvor der er håndtag til dips. Hvis du skal have vægte på er der to metoder;
Du krydser benene, og nede ved fødderne kan man på den måde så holde en håndvægt. Det er en god idé hvis du får en anden til at ligge håndvægten imellem benene. (denne metode kan gøre ondt og give en smule hudafskrabninger)

Den anden metode, du tager et bælte (de fleste centre har dem også) og hvis det er en af dem med kæde kan du således tage en vægtskive ind og hænge så skiven hænger imellem benene, ellers har nogle centre en krog så du på den måde kan få vægtskiverne på. På den måde kan du træne dips selvom du nemt kan tage 20 gentagelser uden ekstra vægt.

Nogle centre har også poser med sand i, som man kan vikle rundt om fødderne, dette kan selvfølgelig også bruges, men skal man have flere kg på kan det gå hen og blive mange poser.

Udførelse:
Stil dig op i stativet, hænderne på håndtaget og stå i strakte arme, og benene skal selvfølgelig ikke røre jorden ved udførelse på noget tidspunkt. Når du er klar bøjer du armene, og læner dig en lille smule forover, og går kontrolleret ned til dine arme er lidt over 90 grader, og presser dig så op igen. På denne måde løfter du altså din krops vægt ved hjælp af din triceps, med lidt hjælp fra bryst, skulder og andre hjælpe muskler. Øvelsen gentages.

En øvelse der er i samme gruppe som dips er chin up, eftersom man også i den løfter sin egen kropsvægt.

Posted in Øvelser.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

« »