Skip to content


Squat

Squat er en øvelse der går primært i lårmuskulaturen, men den går også i lænden og ryggen, og styrker hele kroppen da mange muskler er i brug og støtter i udførelsen. Squat øvelsen er en basis øvelse og bør ligge i hvert program.

Squat øvelsen udføres så ledes: Find en vægt stang og et stativ, du bør først køre øvelsen uden vægt, for at få øvelsen lært.

Du går således ind under stangen, og spænder i ryg og mave regionen, og så går du ellers op så vægt stangen ligger på skulderne, og ikke nakken. Der er i nogle centre puder man kan tage rundt om stangen, hvis man ikke kan lide at have mange kg på skulderne når man squat’er.

Folk med korte lår skal stå med tættere fødder end folk med lange lår. Dette skyldes at man for at skåne knæ ledet ikke skal have knæene ud over tæerne når man går ned i knæ. I den excentriske fase, altså når man går ned i knæ, så skyder man først hoften tilbage, og går så ned i knæ med ret ryg. Gå ned til låret er parallel med gulvet, og pres så op ad imens du ånder ud. Du må gerne læne dig forover når du går ned i knæ, for at holde balancen, bare ryggen stadig er ret.

En film med squat udførsel vil komme på et tidspunkt.

Posted in Øvelser.


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Mig says

    Kommer der ikk snart en video?Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.